Fysiotherapie in Wezep

Een fysiotherapeutische behandeling bij ons richt zich op problemen in de houding en/of bewegen en de gevolgen hiervan op dagelijkse activiteiten. Fysiotherapie wordt toegepast bij zeer verschillende klachten. De grootste groep klachten zijn vaak rug- en nekpijn en problemen met gewrichten. Maar ook speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na een ongeluk of bij ziekte. Om jou te helpen bij klachten hebben wij de beste behandelingen voor jouw specifieke probleem. Ook volgen wij telkens bijscholingen zodat wij de nieuwste behandelingen kunnen toepassen. 

Behandelingen fysiotherapie

Fysiotherapie Wezep

Mulligan concept

Heb je een verkeerde beweging gemaakt en ervaar je sindsdien pijn aan een bepaald gewricht? Het Mulligan Concept werkt uitstekend bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals je knie, enkel, heup, schouder, rug, arm en pols. Zelfs bij al jaren voortslepende gevallen!

Brian Mulligan ontdekte in de jaren '80 dat veel gewrichtsklachten veroorzaakt worden door een "positiefout" van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. Als deze gewrichten weer "gerepositioneerd" worden kan er erg snel resultaat behaald worden. 

We bekijken graag of het Mulligan Concept de geschikte behandelmethode voor jou is. Hierbij zorgen we dat op een pijnloze manier het gewricht weer goed gerepositioneerd wordt. Dit in combinatie met actieve bewegingsoefeningen.

Fysiotherapie Wezep

Massage therapie & Triggerpoint behandeling

Heb je last van stijfheid of pijn aan je spieren? Een Triggerpoint massage behandeling kan voor jou dan de perfecte uitkomst zijn! Als spieren te gespannen zijn kunnen er zich pijnlijke en verharde plekken vormen. Zogeheten triggerpoints. Triggerpoints kunnen zich uiten in; 

  • pijn en stijfheid lokaal in de spier en ook pijn ‘op afstand’
  • bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • verminderde kracht in de betrokken spieren
  • pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen
  • hoofdpijn, krampen

Wil je weten of een triggerpoint massage behandeling voor jou de oplossing is. Neem contact met ons op.

Fysiotherapie Wezep

Medical taping

Heb je een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, een kneuzing of een andere vervelende blessure? Dan zorgt medical taping ervoor dat je twee tot drie keer zo snel zal herstellen.

Het medical taping concept komt oorspronkelijk uit Japan en zorgt ervoor dat spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Dit is belangrijk, omdat spieren (naast beweging) ook essentieel zijn voor de lichaamstemperatuur en de doorbloeding.

De elastische tapes die wij bij jou gebruiken ondersteunen dus de spieren zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en zorgt zo voor snel herstel. Wij maken gebruik van Cure Tape. 

 

Fysiotherapie Wezep

Oefen- en bewegingstherapie

Oefen- en bewegingstherapie is de basis van de fysiotherapie. Wij zijn gespecialiseerd in oefenprogramma's gericht op het verbeteren van jouw lichaamshouding. Vanzelfsprekend zijn wij gespecialisseerd in oefeningen voor alle veel voorkomende klachten aan spieren en gewrichten. Wij kunnen je met veel expertise helpen bij rug, nek, schouder, knie, heup- en enkelklachten. 

Ook helpen wij je bij klachten aan de lage rug. Maar liefst 80% van de bevolking krijgt een keer in zijn leven lage rugpijn. De meeste klachten in de lage rug worden veroorzaakt door een slechte houding, overgewicht, te weinig beweging, een val, stress of spanning.Wij helpen je graag van je klachten af!

 

 

Vergoeding en doorverwijzing fysiotherapie

Voor fysiotherapie heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts en/of specialist. Daarbij  hebben wij contracten getekend met alle zorgverzekeraars. Als je een chronische aandoening hebt dan krijg je fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed. Vaak is er, indien er sprake is van een chronische aandoening, wel een verwijzing van specialist cq huisarts nodig.

Heb je een aanvullende zorgzekering? Dan krijg je waarschijnlijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.