Specialistische fysiotherapie in Wezep

Bij ons richt een fysiotherapeutische behandeling zich op problemen in de houding en/of het bewegen en de gevolgen hiervan op dagelijkse activiteiten. Fysiotherapie wordt toegepast bij zeer verschillende klachten. De grootste groep klachten zijn vaak rug- en nekpijn en problemen met gewrichten. Maar fysiotherapie speelt ook een belangrijke rol bij de revalidatie na een ongeluk of bij ziekte. Om jou te helpen bij klachten hebben wij de beste behandelingen voor jouw specifieke probleem. Ook volgen wij regelmatig bijscholingen zodat wij de nieuwste behandelingen kunnen toepassen.

Kinderfysiotherapie

Behandelingen fysiotherapie

Mulligan Concept

Mulligan Concept

Heb je een verkeerde beweging gemaakt en ervaar je sindsdien pijn aan een bepaald gewricht? Het Mulligan Concept werkt uitstekend bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals je knie, enkel, heup, schouder, rug, arm en pols. Zelfs bij gevallen die zich al jaren voortslepen! Brian Mulligan ontdekte in de jaren '80 dat veel gewrichtsklachten veroorzaakt worden door een "positiefout" van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. 


Als deze gewrichten weer "gerepositioneerd" worden kan er erg snel resultaat behaald worden. We bekijken graag of het Mulligan Concept de geschikte behandelmethode voor jou is. Hierbij zorgen we ervoor dat het gewricht op een pijnloze manier weer goed gerepositioneerd wordt. Dit combineren we met actieve bewegingsoefeningen.

Massage therapie, Triggerpoint behandeling, Facie technieken en Cupping

Massage therapie, Triggerpoint behandeling, Fascie technieken en Cupping

Heb je last van stijfheid of pijn aan je spieren? Een Triggerpoint massage kan voor jou dan de perfecte uitkomst zijn! Als spieren te gespannen zijn kunnen er pijnlijke en verharde plekken ontstaan, de zogeheten triggerpoints. Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn en stijfheid lokaal in de spier en ook pijn ‘op afstand’
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spieren
  • Pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen
  • Hoofdpijn, krampen

 

Wil je weten of een Triggerpoint behandeling of een van de andere behandelingen voor jou de oplossing is? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 038 - 376 45 17.

Medical taping

Medical taping

Heb je een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, een kneuzing of een andere vervelende blessure? Dan zorgt medical taping ervoor dat je twee tot drie keer zo snel zal herstellen.


Het medical taping concept komt oorspronkelijk uit Japan en zorgt ervoor dat spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Dit is belangrijk, omdat spieren (naast beweging) ook essentieel zijn voor de lichaamstemperatuur en de doorbloeding.


De elastische tapes die wij bij jou gebruiken ondersteunen dus de spieren zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefsel doorbloeding en zorgt zo voor snel herstel. Wij maken hierbij gebruik van Cure Tape.

Oefen- en bewegingstherapie

Oefen- en bewegingstherapie

Oefen- en bewegingstherapie is de basis van de fysiotherapie. Wij zijn gespecialiseerd in oefenprogramma's gericht op het verbeteren van jouw lichaamshouding. Vanzelfsprekend zijn wij gespecialiseerd in oefeningen voor alle veelvoorkomende klachten aan spieren en gewrichten. 


Wij kunnen je met veel expertise helpen bij rug-, nek-, schouder-, knie-, heup- en enkelklachten. Ook helpen wij je bij klachten aan de lage rug. Maar liefst 80% van de bevolking krijgt een keer in zijn leven lage rugpijn. 


De meeste klachten in de lage rug worden veroorzaakt door een slechte houding, overgewicht, te weinig beweging, een val, stress of spanning.

Vergoeding en doorverwijzing fysiotherapie

Voor fysiotherapie heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts en/of specialist. Indien er sprake is van een chronische aandoening, is er vaak wel een verwijzing van een specialist of huisarts nodig. Daarnaast hebben wij contracten getekend met alle zorgverzekeraars. Als je een chronische aandoening hebt dan krijg je fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed. 


Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je waarschijnlijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.

Neem contact met ons op

Heb je fysiotherapie nodig of vragen over de behandelingen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel 038 - 376 45 17. Wij zullen jouw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en helpen je graag van je klachten af!